Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ilan Shor trimis în arest…

Ilan Shor trimis în arest la domiciliu

În urma unei hotărâri a Judecătoriei Buiucani din capitală fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii va petrece următoarele treizeci de zile în arest la domiciliu. Shor a mai obţinut şi statutul de bănuit în dosarele deschise pe marginea furtului de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

„Domnul Shor a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Asta prevede anumite interdicţii. Este restricționat în comunicarea cu anumite persone, dar și nu va avea dreptul să părăsească teritoriul domiciliului. Orice încalcare a acestui regim presupune că noi vom interveni”, a declarat Bogdan Zumbreanu șeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie.

Amintim că astăzi 6 mai, expira termenul în care fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Shor, mai putea fi recunoscut în calitate de bănuit în dosarele deschise de CNA.

Din raportul Kroll reiese că omul de afaceri ar sta în spatele unor acțiuni „clare, prin care se urmărea preluarea controlului” asupra a trei bănci. „Deocamdată nu este clar dacă Shor a acționat singur sau împreună cu alte părți interesate”. Deşi raportul arată că urmele de la devalizarea băncilor indică către Ilan Shor, reprezentanţii CNA au negat că acesta este anchetat în baza raportului Kroll.