Fostul procuror Ion Diacov: „Denunț asupra judecătorilor corupți”

Fostul procuror al Capitalei, Ion Diacov, a depus un denunț public adresat Procurorului General interimar, Eugen Harinjen, privind delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari de către unii demnitari de stat și factori de decizie a Primăriei m.Chisinău, care, „prin escrocherie au delapidat din patrimoniul statului terenuri de pământ pentru construcția blocurilor locative, însușind milioane de euro de la vânzarea apartamentelor. Până azi procuratura mușamalizeazā aceste crime deosebit de grave, cum ani în șir a mușamalizat furturile din sistemul bancar al țării”.

„Presa a informat, de nenumărate ori, opinia publică, dar și procuratura, că judecătorul Oleg Meliniciuc a mai procurat un șir de spații comerciale în mun.Chișinău la preț de milioane, pe care le-a înregistrat fictiv pe numele mamei sale pensionară, care în mun.Chisinău n-a locuit și nu are de unde să dispună de sumele necesare pentru a procura aceste imobile… De aceea, solicit intentarea împotriva președintelui judecătoriei sectorului Râșcani mun.Chisinău Oleg Meliniciuc și a complicilor săi a unei cauze penale în baza al. 5 al art.191 C.P. – delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari. Rog să fiu informat despre măsurile luate, în strictă corespundere cu legislația procesual-penală. Declar că, cunosc prevederile art. 311 C.P. pentru denunț calomnios, le accept și le respect”, scrie Diacov în denunțul său.

Sursa: anticoruptie.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. alex kooper

  Iata daca Diacov asa de tare vrea sa fluture opinia publica si mai ales prin intermediu presei de buzunar. De ce nu a aruncat si vreo 2 dovezi? Sau face si el valuri in taz ridicindusi pretul?!

  • Ianus

   El ca fost procuror trebuie sa stie ca orice informatie fara a fi sustinuta de unele dovezi nu are nici o valoare si nici o putere juridica..

   • Xix Xix

    Mai cititi odata, mai atent, si veti intelege poate ca Diacov a facut un denunt public, mai exact a atentionat procuratura asupra necesitatii efectuarii unor verificari privind legalitatea actiunilor unor persoane. Colectarea probelor deci e sarcina anchetatorilor si nu a d-lui Diacov.

 2. Dracon

  Da ce acesta nu a facut acesta pe cand era PG in Chisianau? Sau veneau apcaturile din partea celor pe care acum ii invinuieste si nu are nevoie deja de ei?

 3. Grișa Papuc

  Daca sunt cererei reale le sustin, dar apare intrebarea: Diacov a fost totusi Procurorul Municipal, ce naiba a facut tot timpul cit a fost in aceasta fuctie? De ce nimeni nu a fost tras la raspundere pentru asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *