Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul procuror al mun. Chișinău:…

Fostul procuror al mun. Chișinău: vom avea o Lege care va facilita concentrarea puterii decizionale în mâinile unei singure persoane

Ion Diacov, fostul procuror al mun. Chișinău susține că, noua lege a Procuraturii, care urmează să fie votată în Parlament, va duce la concentrarea puterii din această instituție în mâinile unei singure persoane.

„Mâine (azi, nr.), Parlamentul va vota Legea cu privire la Procuratura. Dacă va fi votată în varianta propusă de așa numitul grup de lucru, dar de fapt scrisă în altă parte și plus amendamentele de ultima oră, vom avea o Lege care va facilita concentrarea puterii decizionale în mâinile unei singure persoane, a Procurorului General direct sau prin intermediul așa numitelor procuraturi specializate, care vor fi în exclusivitate controlate de acesta. În așa fel, se va instaura o dictatură exclusivă a Procurorului General, care va controla cu succes nu numai procuratura, ci și intregul proces judiciar”, susține Ion Diacov, fostul procuror al mun. Chișinău, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Timp de trei ani am scris zeci de avizări la acest proiect, toate ramânând fără atentie. M-am întâlnit cu mulți deputați, inclusiv cu șefi de fracțiuni și lideri de partide din Parlament. Le-am explicat pericolul ascuns în acest proiect de lege. Toți, subliniez, toți cu care am discutat, s-au arătat indignați pe autorii proiectului Legii și, recunoscând că argumentele mele sunt convingătoare, au promis ca nu vor vota proiectul în a doua lectură. N-a trecut prea mult timp, dar, dupa câte înteleg, majoritatea dintre deputații cu care am discutat au primit alte argumente, mai convingătoare, care îi obligă să aprobe acest proiect”, crede Diacov.

„Sut conștient că, prin această ultimă avertizare, nu voi schimba nimic, nu-l voi opri pe nici un deputat, hotarât să-si aducă aportul la ridicarea luptei cu corupția în R. Moldova la un nivel, pe care națiunea in ultimii ani nu l-a cunoscut. O fac mai mult pentru istorie, ca mai apoi să nu spună careva, ca toți au tacut”, zice, resemnat, fostul procuror al mun. Chișinău.