Principală  —  IMPORTANTE   —   Ex-deputatul Anatolie Zagorodnîi, cercetat pentru…

Ex-deputatul Anatolie Zagorodnîi, cercetat pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi, rămâne în arest în izolator

Ex-deputatul Anatolie Zagorodnîi care este cercetat pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi rămâne în arest în izolator. O decizie în acest a fost adoptată de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău care au respins recursul avocaților și au menținut decizia primei instanțe prin care Zagorodnîii a fost plasat în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru 30 de zile.

La 10 februarie, Fosta deputata a fost plasată din arest în izolator în arest la domiciliu pentru 20 de zile. CA Chișinău a schimbat măsura preventivă de arest emisă anterior de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  Detalii aici

La 4 februarie magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbudin cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Potrivit surselor ZdG patru ex-deputați Ivanov, Reșetnicov, Vitiuc și Zagorodnîi sunt bănuiți că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul celor 13 deputați transfugi, ar fi bănuit și de faptul că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmează să le întreprindă procurorii anticorupție.

Potrivit surselor ZdG, Sîrbu a fost reținut după ce procurorii anticorupție au găsit în timpul perchezițiilor desfășurate la domiciliul fostului deputat comunist Artur Reșetnicov, reținut și el astăzi în acest dosar, un schimb de mesaje dintre Sîrbu și Reșetnicov. Discuția dintre cei doi a avut loc marți, 1 februarie. În discuție, Sergiu Sîrbu îl informa pe Artur Reșetnicov despre faptul că procurorii urmează să descindă la domiciliul lui, dar și a altor foști colegi de partid, lucru care s-a și întâmplat astăzi, 2 februarie, a doua zi după discuția dintre cei doi.

DETALII AVEM AICI: Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață