Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul în care fiul șefului…

Dosarul în care fiul șefului cabinetului prim-ministrului este cercetat pentru că ar fi călcat mortal un bărbat cu mașina, în instanța de judecată. Detalii după prima ședință

Imagine simbol

Cauza penală în care fiul șefului cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, Serghei Diaconu, este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport a ajuns în instanța de judecată.

Deși prima ședință trebuia să aibă loc la mijlocul lunii octombrie, aceasta a fost amânată la cererea avocatului în interesele succesorului părții vătămate. La cea de-a doua ședință programată, care a avut loc pe data de 23 noiembrie, a fost admisă cererea succesorului părții vătămate privind acordarea termenului pentru a face cunoștință cu materialele cauzei.

„În cadrul ședinței preliminare au fost înaintate acțiuni civile de către părțile civile, continuarea ședinței preliminare fiind stabilită pentru data de 21 decembrie 2023, ora 09:30”, a menționat pentru ZdG purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) Violina Moraru.

Dosarul este examinat de magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Elena Ungureanu, numită în funcție, pentru o perioadă de 5 ani, în toamna anului 2018.

Solicitați anterior de ZdG, reprezentanții Procuraturii au comunicat că tânărului de 19 ani nu i-au fost aplicate măsuri preventive.

Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în baza art. 264 alin.(3) lit b) din Codul penal – „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane”, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

ZdG a relatat anterior că fiul lui Serghei Diaconu a trecut cu mașina peste un bărbat în seara zilei de duminică, 16 iulie. Ulterior, bărbatul a decedat. Anunțul a fost făcut atunci de șeful cabinetului premierului pe pagina sa de Facebook.

Acesta a afirmat victima era în stare de ebrietate.

„Aseară, la intrarea într-o curte de locuit, automobilul condus de Cristian a trecut peste un bărbat în stare de ebrietate care era culcat pe calea de intrare în curte. După ce a ieșit din automobil și a văzut persoana rănită, el a sunat imediat la 112 și a solicitat ambulanța și poliția. Bărbatul era încă viu la momentul sosirii ambulanței, dar ulterior a decedat”, se arată în mesaj.

Poliția a anunțat că accidentul a avut loc la data de 16 iulie 2023, în jurul orei 22:54.

„La fața locului polițiștii au stabilit că un tânăr de 19 ani, conducând un automobil de model Toyota, a trecut cu automobilul peste un bărbat.  În urma traumelor primite, bărbatul a decedat ulterior”, a scris într-o sinteză Poliția.