Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   La ce etapă se află…

La ce etapă se află dosarul penal în care este vizat fiul șefului cabinetului premierului, care riscă până la 7 ani de închisoare pentru că ar fi luat viața unui bărbat, după ce a trecut cu mașina peste el

Imagine simbol. Sursa: Digi24.ro

După aproape două luni de la anunțul privind producerea unui accident rutier în care a fost implicat fiul șefului cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, Serghei Diaconu, în urma căruia a decedat o persoană, dosarul este încă la faza urmării penale, iar acesta nu a fost pus deocamdată sub învinuire, ci a fost recunoscut în calitate de bănuit. Conform legii, acesta riscă închisoare până la 7 ani și anularea dreptului de a conduce.

Solicitați de ZdG, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au comunicat că tânărului de 19 ani nu i-au fost aplicate măsuri preventive.

„Momentan, măsuri preventive nu sunt aplicate. Oportunitatea aplicării acestora se va decide de procurorul de caz”, a spus purtătoarea de cuvânt a PG Violina Moraru.

Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în baza art. 264 alin.(3) lit b) din Codul penal – „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane”, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

„Pe faptul accidentului rutier produs la data de 16 iulie 2023 pe str. Calea Ieșilor din capitală, a fost pornită o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunii de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane” (art. 264 alin.(3) lit b) din Codul penal). Urmărirea penală este în derulare. La caz, a fost audiat bănuitul, au fost identificați și audiați martori, au fost ridicate înregistrări video, s-a dispus efectuarea expertizelor. Organul de urmărire penală efectuează, în continuare, toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, a transmis Violina Moraru.

Fiul lui Serghei Diaconu a trecut cu mașina peste un bărbat duminică seara, 16 iulie. Ulterior, bărbatul a decedat. Anunțul a fost făcut atunci de șeful cabinetului premierului pe pagina sa de Facebook.

Acesta a afirmat victima era în stare de ebrietate.

„Aseară, la intrarea într-o curte de locuit, automobilul condus de Cristian a trecut peste un bărbat în stare de ebrietate care era culcat pe calea de intrare în curte. După ce a ieșit din automobil și a văzut persoana rănită, el a sunat imediat la 112 și a solicitat ambulanța și poliția. Bărbatul era încă viu la momentul sosirii ambulanței, dar ulterior a decedat”, se arată în mesaj.

Poliția a anunțat că accidentul a avut loc la data de 16 iulie 2023, în jurul orei 22:54.

„La fața locului polițiștii au stabilit că un tânăr de 19 ani, conducând un automobil de model Toyota, a trecut cu automobilul peste un bărbat.  În urma traumelor primite, bărbatul a decedat ulterior”, a scris într-o sinteză Poliția.