Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosar penal în cazul agresării…

Dosar penal în cazul agresării unui procuror, de către activistul Pavel Grigorciuc

Responsabilii de la Procuratura Chișinău, Oficiul Botanica, au inițiat o cauză penală, ieri, 11 septembrie, în cazul procurorului Nicu Șendrea, care ar fi fost agresat fizic de către activistul Pavel Grigorciuc.

În cadrul cauzei penale, responsabilii de la Procuratura au ridicat probe video și au audiat martori oculari ale celor întâmplate.

Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzute de articolul 287 alin. (2) al Codului penal.

Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convenționată este echivalentă sumei de 50 lei) sau cu închisoare de până la 5 ani.

Ieri, pe internet au apărut mai multe imagini video în care se vede cum activistul Pavel Grigorciuc l-ar fi atacat pe procurorul Nicu Șendrea în timp ce ultimul ieșea din cladirea Curții de Apel Chișinau. Grigorciuc i-ar fi aplicat magistratului lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital.

În luna martie curent, Grigorciuc a fost reținut, după ce l-a atacat pe democratul Sergiu Sîrbu, într-un restaurant din capitala.