Dosar penal în cazul agresării unui procuror, de către activistul Pavel Grigorciuc

Responsabilii de la Procuratura Chișinău, Oficiul Botanica, au inițiat o cauză penală, ieri, 11 septembrie, în cazul procurorului Nicu Șendrea, care ar fi fost agresat fizic de către activistul Pavel Grigorciuc.

În cadrul cauzei penale, responsabilii de la Procuratura au ridicat probe video și au audiat martori oculari ale celor întâmplate.

Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzute de articolul 287 alin. (2) al Codului penal.

Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convenționată este echivalentă sumei de 50 lei) sau cu închisoare de până la 5 ani.

Ieri, pe internet au apărut mai multe imagini video în care se vede cum activistul Pavel Grigorciuc l-ar fi atacat pe procurorul Nicu Șendrea în timp ce ultimul ieșea din cladirea Curții de Apel Chișinau. Grigorciuc i-ar fi aplicat magistratului lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital.

În luna martie curent, Grigorciuc a fost reținut, după ce l-a atacat pe democratul Sergiu Sîrbu, într-un restaurant din capitala.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *