Doi inspectori de patrulare, judecați pentru trafic de influenţă

Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a doi inspectori de patrulare din cadrul Companiei Botanica a Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP al MAI, reţinuţi acum o lună pentru trafic de influenţă.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie s-a stabilit că inspectorii de patrulare au pretins o mie de euro de la un conducător auto, care fusese prins în stare de ebrietate avansată la volan. În schimbul banilor, poliţiştii i-au promis că pot influenţa procurorul şi judecătorul să emită o decizie favorabilă în privinţa acestuia.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a inspectorilor de patrulare a fost realizată de Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de trafic de influenţă, inculpaţii riscă amenzi a câte 80.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *