DOC/ Patru judecători de la CSJ și doi din instanțe de fond au depus cereri de demisie

Patru judecători de la Curtea Supremă de Justiție au depus cereri de demisie din funcție. Acestea urmează să fie examinate în ședința Consiliului Superior al Magistraturii de marți, 6 noiembrie 2018.

Deocamdată, nu se cunosc motivele demisiilor în lanț de la CSJ, chiar dacă în cazul a cel puțin doi judecători, motivul demisiei ar putea fi atingerea vârstei de pensionare.

Conform informațiilor care se regăsesc în agenda ședinței CSM, cei patru judecători care și-au anunțat plecarea de la CSJ sunt: Dumitru Visternicean, Tatiana Vieru, Iulia Sârcu și Valeriu Doagă.

Totodată, a depus cerere de plecare din funcție judecatorul Ion Cojocari de la Judecătoria Comrat, dar și judecătoarea Victoria Sanduța, de la Judecătoria Chișinău.

ZdG va reveni cu detalii despre aceste demisii pe parcursul zilei de marți.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *