Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șor a atacat decizia…

DOC Șor a atacat decizia prin care a fost obligat să aducă scuze publice președintei Sandu pentru „minciună”, cu achitarea prejudiciului moral de 50 de mii de lei. Astăzi are loc prima ședință la CA Chișinău

Joi, 30 septembrie, la Curtea de Apel (CA) Chișinău are loc prima ședință de judecată dintre președinta R. Moldova, Maia Sandu, și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, după ce Șor a atacat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, prin care a fost obligat să aducă scuze publice președintei Sandu pentru „minciună și defăimare”, cu achitarea prejudiciului moral de 50 de mii de lei.

Ședință este programată pentru joi, 30 septembrie, cu începere de la ora 11:00.

În ianuarie 2021, Judecătoria Chișinău, sediul Centru l-a obligat pe Ilan Șor să „dezmintă public minciuna că Maia Sandu ar fi primit bani în plic și să-i achite despăgubiri în mărime de 50 000 de lei”. Atunci, Ilan Șor a declarat că va ataca decizia în instanțele superioare și ia sugerat președintei R. Moldova să nu se bucure înainte de vreme, pentru că aceasta nu este decât o primă decizie.

Maia Sandu l-a acționat pe Ilan Șor în judecată după ce în 2018, preşedintele Partidului ŞOR, Ilan Şor, a declarat că personal îi transmitea sume impunătoare în plic, pe timp ce Sandu era ministru.