Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost stabilită data…

DOC A fost stabilită data primei ședințe de judecată în procesul dintre șeful Poliției de Frontieră și MAI

Sursă foto: Captură Jurnal TV

Prima ședință de judecată în dosarul civil dintre șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost stabilită pentru luna februarie 2024, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Mai exact, ședința urmează să aibă loc pe 1 februarie 2024, iar cauza va fi examinată de judecătorul Vitalii Ciumac de la Judecătoria Chișinău.

La mijlocul lunii septembrie, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a contestat mustrarea care i-a fost aplicată în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), în urma căruia au fost ucise două persoane, scria Anticoruptie.md.

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat luni, 18 septembrie, că a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, în legătură cu atacul armat care a avut loc al Aeroportul Internațional Chișinău pe 30 iunie, care a luat viața a doi angajați.

Acesta urma să solicite concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile.

După două luni de la atacul armat de la Aeroportul din Chișinău, în urma căruia două persoane au fost ucise, Adrian Efros, ministrul afacerilor interne, a prezentat luni, 4 septembrie, rezultatele anchetei interne pe acest caz.

Astfel, potrivit lui, nouă angajați ai aeroportului au fost sancționați disciplinar, dintre care patru au fost demiși. Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Igor Trofimov, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău. Decizia a fost luată miercuri, 6 septembrie, de către Cabinetul de miniștri.