Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Din ce partid face parte…

Din ce partid face parte primarul reținut de CNA

cna.md

Iurie Radu, primarul satului Rădulenii-Vechi din raionul Florești, a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție. Acesta a candidat la alegerile locale din 2015, din partea Partidului Politic „Partidul Popular din R. Moldova” (PPRM). Iurie Radu a obținut, în turul II, 70,89% din voturile alegătorilor, depășind candidatul propus de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Svetlana Fediko.  

Potrivit ofițerilor CNA, bărbatul este suspectat de trafic de influență.

În denunțul său, un cetățean a invocat faptul că primarul, împreună cu un fost angajat al Consiliului raional Floreşti, ar fi pretins 9 000 de lei sub pretextul că ar putea influența un funcționar de la Camera de Industrie şi Comerţ Soroca să evalueze la un preț micșorat niște bunuri imobile. Parte a „înțelegerii” era şi influențarea membrilor comisiei de licitație, în rezultatul căreia denunțătorul urma să fie desemnat câștigător.

Astfel, primarul a fost documentat la primirea banilor extorcaţi şi transmişi sub controlul CNA. Funcționarul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de la 60 000 la 80 000 de lei.