Detalii privind perchezițiile efectuate astăzi

Mai multe per­che­zi­ții și ridi­cări de docu­mente au fost inițiate de către pro­cu­ro­rii anti­co­rup­tie și ofi­țe­rii Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție, în dosa­rul fra­u­dei de la Banca de Eco­no­mii din Mol­dova (BEM). Potrivit lui Viorel Morari, șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție, perchezițiile au avut loc la cinci agenți economici, la persoane fizice care administrau acești agenți economici și la câteva bănci din R. Moldova: Victoriabank, Moldindconbank, MolodvaAgroinbank și compania de asigurări ASITO.

„Necesitatea efectuării acțiunilor de urmărire penală a fost  identificarea documentelor, actelor ce sunt importante la desfășurarea urmăririi penale și stabilirea legăturii lui Veaceslav Platon în delapidarea banilor din Banca de Economii a Moldovei. S-a stabilit o legătură între investigarea furtului miliardului și tranzitarea printr-o bancă a R. Moldova a banilor în altă țară. Aceste acțiuni au fost concentrate de una și aceiași persoană. Acest fapt este demonstrat de actele pe care le-am ridicat de la instituțiile în care au fost efectuate perchezițiile”, a declarat Viorel Morari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *