Detalii oficiale despre descinderile de astăzi ale procurorilor la Primăria Chișinău

Zece foști și actuali funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, persoane fizice și jurdice sunt vizați în trei dosare penale deschise pentru crearea unei scheme infracționale privind obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă. Dosarele au fost pornite în baza informațiilor Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și ale Serviciului de Informații și Securitate (SIS), anunță într-un comunicat de presă Procuratura Generală (PG).

În cadrul acestor dosare procurorii au organizat astăzi, 9 septembrie, 21 de percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile celor zece persoane vizate.

„În urma măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău”, este menționat în comunicatul PG.

Urmărirea penală este efectuată de oficiul principal al Procuraturii municipiului Chișinău.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele zece persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la zece ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În septembrie 2018, ZdG scria că în ultimii 5 ani, printr-o schemă în care au fost implicați avocați, executori judecătorești, judecători, oameni de afaceri, dar și diverși funcționari, municipiul Chișinău a fost deposedat de peste 30 de loturi de teren, cu o suprafață totală de aproximativ 5,5 hectare și o valoare de piață de peste 100 de milioane de lei.

Tot atunci scriam că dosarele penale deschise de procurori pe acest caz bat pasul pe loc. 

Foto: simbol. Sursa: ZdG.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *