Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii de la IGP despre…

Detalii de la IGP despre cazul celor doi tineri snopiți în bătaie în centrul capitalei. Ce riscă agresorii

Suspecții care, joi noaptea, 24 octombrie, au snopit în bataie doi tineri, în scuarul Catedralei Mitropolitană din centrul capitalei riscă amendă de până la 67 500 de lei sau până la 5 ani de închisoare fiecare. Autoritățile susțin că cei șase suspecți au fost audiați, însă sunt cercetați în stare de libertate.

Între timp, astăzi, 28 octombrie, responsabilii de la Inspectoratul General de Patrulare au emis un comunicat de presă prin care anunță că au întreprins mai multe acțiuni pentru a acumula cât mai multe detalii despre bătaia din acea seară.

Potrivit unui comunicat emis de IGP, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei urmează să indentifice martori oculari.

Nota emisă astăzi, 28 octombrie, de IGP:

Joi seara, în jurul  orei 23:40, Poliția capitalei a fost alertată despre faptul că,  doi tineri au fost agresați și maltratați de mai multe persoane, în parcul Catedralei din centrul capitalei. 

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă,  care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni,  asigurând  transportarea acestora la spital.

Interogați de polițiști, victimele au declarat că,  aflându-se în scuarul catedralei din mun. Chișinău, fără nici un motiv au fost agresați fizic de către șase  persoane necunoscute.

In rezultatul măsurilor întreprinse  de polițiști,  cei șase suspecți au fost reținuți si identificați.  Aceștia s-au dovedit a fi cu vârsta cuprinsă între 17 și 32 ani, doi dintre care fiind  minori.

În scopul stabilirii stării de ebrietate a tinerilor, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru  prelevarea probelor biologice.  În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287,  alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei au întreprins măsuri de audieri a celor vizați, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravitații  leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă  de la 37 500 până la 67 500 sau închisoare de până la 5 ani.

La 26 octombrie, în cazul celor doi tineri care au fost luaţi la pumni de către agresori fost pornită o anchetă de serviciu.

Astăzi, 28 octombrie, în cadrul cercetărilor interne, șeful adjunct al Inspectoratului și seful  Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani, au fost suspendați din funcție, pe durata  desfășurării anchetei.

O plimbare cu bicicleta prin centrul capitalei s-a transformat, pentru doi tineri, într-un adevărat coșmar. Cei doi tineri au fost luați la pumni de către 7 persoane în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie, în jurul orei 23:00, în Parcul Catedralei. Agresorii ar fi intenționat să le fure bicicleta. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate.