Demersul procurorilor privind arestarea lui Druță, respins

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a respins demersul procurorilor, care au solicitat aplicarea măsurii preventive privative de libertate – arestul preventiv în privința președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

Informația a fost oferită pentru ZdG de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale (PG), Emil Gaitur.

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi, 4 octombrie, despre punerea sub învinuire a lui Druță și audierea acestuia, în calitate de învinuit, pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Președintele CSJ a fost reținut miercuri, 2 octombrie curent, în urma audierii acestuia, în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită.

Dosarul de îmbogățire ilicită a fost pornit de procurorul general interimar, Dumitru Robu, la 23 septembrie, după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *