Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia instanței în dosarul fostei…

Decizia instanței în dosarul fostei lidere sindicaliste, împușcată în propriul apartament

Vecinul Tatianei Kolomoițeva, lidera sindicalistă găsită moartă în propriul apartament în aprilie 2019, va sta 15 ani după gratii, după ce a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Chișinău pentru omor intenționat şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Cadavrul victimei, cu semne de moarte violentă, a fost depistat pe 12 aprilie 2019, în propriul apartament din sectorul Centru al capitalei. Peste o zi de la crimă, a fost identificat şi reţinut autorul omorului, care s-a dovedit a fi vecinul femeii. În cadrul percheziţiilor, în apartamentul acestuia a fost depistată şi ridicată arma cu care victima a fost împuşcată şi mai multe muniţii – toate deţinute ilegal, precum şi o serie de bunuri sustrase din locuinţa femeii. Potrivit materialelor cauzei penale, omorul a fost comis din interes material.

Fiind audiat de procurori, bărbatul, în vârstă de 39 de ani şi-a recunoscut vina. Acesta locuia în aparatamentul vecin, împreună cu soţia şi copilul său minor, iar ultima perioadă conflictuau frecvent pe motiv că bărbatul nu asigura material familia, care mai avea şi un credit care expira exact în ziua omorului.

Bărbatul a declarat în fața instanței că la 12 aprilie a ajutat-o pe Kolomoițeva să repare o priză. Când a terminat lucrul, sindicalista i-ar fi spus că nu are bani la acel moment pentru a-l plăti.

„El s-a enervat nu din cauza că nu i-a plătit, ci din cauza că avea probleme financiare şi fiind într-o stare de stres, nu îşi amintește precis cum a avut loc totul, având impresia că nu era el”, este menționat în decizia motivată a instanței.

Ulterior, inculpatul a sustras mai multe bunuri din apartamentul victimei și le-a realizat prin intermediul caselor de amanet, obținând suma de aproximativ 5 mii de lei.

Astfel, instanța a dispus condamnarea acestuia la 15 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de timp închis. Totodată, inculpatul va trebui să achite surorii victimei aproape 24 de mii de lei cu titlu de prejudiciu material și 100 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral suportat. Sentința poate fi atacatu cu apel.