Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel Chișinău: Pleșca…

Curtea de Apel Chișinău: Pleșca și Melinteanu pleacă din sistem. CSM a aprobat cererile de demisie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat joi, 16 aprilie, cererile de demisie a patru judecători, dintre care doi de la Curtea de Apel (CA) Chișinău.

Astfel, din sistem vor pleca: Iurie Melinteanu și Ion Pleșca de la CA Chișinău, Maria Iftodi de la Judecătoria Edineț, precum și Alexandru Gheorghieș, președinte al Curții de Apel Bălți.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că referitor la indemnizațiile pe care le vor primi se va expune Comisia pentru Situații Excepționale, astfel încât bugetul să nu fie afectat prea mult. El a mai menționat că demisiile acestora este „suspectă”.

Anterior, Dorel Musteață a spus că „mai mulți judecători urmează să-și depună demisia, deoarece este pregătit un proiect ce ține de excluderea unor beneficii pentru magistrați.

Cererile depuse de Ghenadie Lîsîi și Ion Bulhac de la CA Chișinău și Valeriu Arhip de la Judecătoria Strășeni au fost amânate.

Anatol Pahopol de la CA Chișinău și-a retras cererea.

Totodată, astăzi, CSM a aprobat cererea de numire a lui Victor Sandu în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă și a respins-o pe cea depusă de către Mihai Murguleț.