Principală  —  IMPORTANTE   —   Curtea Constituțională a anunțat când…

Curtea Constituțională a anunțat când va examina sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului „Șor”

Sesizarea Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” va fi examinată de magistrații Curții Constituționale (CC) „începând cu 10 mai până pe 17 mai 2023”, anunță Înalta Curte.

„Începând cu 10 mai până la 17 mai 2023, în sala de ședințe a Curții, va fi examinată sesizarea Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității Partidului politic „Șor”. Menționăm că în sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate”, arată o notă informativă a CC.

Pe 14 noiembrie 2022, CC a anunțat că în procedura instituției se afla spre examinare sesizarea depusă de Guvern privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. CC menționa că în legătură cu această cauză au fost solicitate opinii din partea Partidului „Șor” și a altor autorități publice cu privire la sesizarea menționată.

„În procedura Curții se află spre examinarea sesizarea nr. 184h/2022 referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. În legătura cu această cauză au fost solicitate opinii de la partidul vizat și de la autorități. Evoluția cauzei va fi reflectată pe pagina web a Curții Constituționale”, anunță Curtea într-un comunicat.

Reprezentanții Executivului au depus la CC o sesizare pentru verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. Conform autorităților, „prin toate activitățile de până acum, partidul „Șor” a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența R. Moldova”.

Pe 9 martie curent, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au efectuat o nouă rundă de percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, în urma căreia au fost ridicați 4 560 719 de lei.