Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM s-a autosesizat pe marginea…

CSM s-a autosesizat pe marginea cazului Victoriei Pruteanu

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a autosesizat pe marginea cazului Victoriei Pruteanu, care a fost condamnată, conform art. 20, alin. (3), lit. c) Cod Penal, (violenţa în familie) cu închisoare de către Judecătoria Străşeni. Într-un comunicat de presă, emis astăzi, CSM anunță că „Inspectia Judiciară va întocmi o Notă informativă, care va fi examinată în cadrul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii”.

Amintim că la 21 ianuarie curent, jude­că­toa­rea Jude­că­to­riei Stră­șeni, Miha­ela Gavriliţă-Grosu a pe Vic­to­ria Pru­teanu la 3 ani și 8 luni de puș­că­rie, obli­gând poli­țiș­tii s-o rețină chiar din sala de jude­cată, în fața celor cinci copii minori. Zdg a scris că aceasta este fiica lui Mihail Gavri­liță, fost pre­șe­dinte al Jude­că­to­riei Stră­șeni, ple­cat din sis­tem în 2014 pen­tru a-i lăsa loc fii­cei sale. Magis­trata locu­iește într-o casă de lux din Stră­șeni, pe care o deține de la vâr­sta de 20 de ani, con­stru­ită cel mai pro­ba­bil de tatăl său.

În mai puțin de o zi, după ce peste 11 mii de per­soane au sem­nat pen­tru eli­be­ra­rea Vic­to­riei Pru­teanu din deten­ție și presa a mediatizat subiectul, judecătoarea Miha­ela Grosu-Gavriliță a dispus eli­be­rarea din arest a Victoriei Pruteanu, ulterior aceasta a fost tri­misă în arest la domi­ci­liu.