Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce spune PG despre plângerea…

Ce spune PG despre plângerea semnată de Gațcan în care spune că a fost șantajat și amenințat de doi deputați socialiști pentru a renunța la mandatul de deputat

Deputații Pro Moldova susțin că marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a depus o plângere la Procuratura Generală în care și-a exprimat îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui, menționând că este șantajat și amenințat pentru a renunța la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. În acest context, deputații Pro Moldova au postat pe Facebook fotografii cu plângerea semnată de Gațcan.

La o zi de la întocmirea acestei plângeri, socialistul Corneliu Furculiță a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a anunțat că Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat, publicând cu o cerere în acest sens, pe care ar apărea semnătura lui Gațcan.

Între timp, înainte de anunțul socialistului în legătură cu demisia lui Gațcan, deputații Pro Moldova au anunțat că noul lor coleg de partid „a fost sechestrat de socialiști și impus să semneze cerea prin care renunță la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău.

Solicitată de către ZdG procuroarea Maria Vieru ne-a comunicat că până la această oră, la cancelaria Procuraturii Generale nu a fost înregistrată vreo plângere semnată de către Ștefan Gațcan.

În plângerea semnată de Gațcan și făcută publică de Pro Moldova, acesta menționează că marți, 30 iunie, după ce a anunțat că a părăsit PSRM și a aderat la Pro Moldova, în timp ce se deplasa pe o stradă din capitală mașina sa a fost trasă pe dreapta și a urmat o sesiune de amenințări, inclusiv din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea.

La mine în automobil au urcat Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță. Când au urcat în mașină, Corneliu Furculiță avea în mână o filă de format A4. Persoanele care au urcat în automobil, au insistat să semnez cererea, care era dactilografiată din numele meu, privind depunerea mandatului de deputat din Parlamentul R. Moldova. Cu această cerere a urcat în automobil Corneliu Furculiță.

Deoarece eu categoric am refuzat, am fost amenințat că în privința mea și a membrilor familiei mele se vor face presiuni prin intermediul organelor de drept, surselor mass-media, va fi ponegrită imaginea mea profesională și personală, vor fi pornite cauze penale. La fel s-a spus că pe fiecare gard va fi scris numele meu însoțit de expresii înjositoare, se vor aduce organizat oameni în stradă și la domiciliul meu, pentru a mă intimida cu scopul să mă dezic de mandatul de deputat. La fel, am fost amenințat cu aplicarea forței fizice în privința mea și a membrilor familiei mele”, se menționează în plângere.

Tot în plângere, Gațcan a menționat și despre protestul organizat la centrul medical „Extramed” cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM.

Ștefan Gațcan și-a depus miercuri, 1 iulie, mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Corneliu Furculiță printr-o postare pe Facebook.