Avocatul și tatăl unui inculpat, prinși cu mită pentru magistraţi

Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au documentat un caz de trafic de influenţă, săvârşit de către un avocat, care a pretins şi primit de la tatăl clientului său 6 mii euro pentru a-i influenţa pe magistraţii Curţii de Apel Bălţi.

Pentru această sumă, avocatul i-a promis bărbatului că îi poate influenţa pe judecătorii instanţei de apel să-i aplice o pedeapsă non-privativă de libertate a fiului, care fusese condamnat de prima instanţa la 5 ani închisoare pentru tâlhărie.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, procurorii anticorupţie şi ofiţerii SIS au reuşit să documenteze atât acţiunile coruptibile ale avocatului, cât şi ale celui care i-a oferit mita de 6 mii de euro, pretinsă şi primită de la tatăl inculpatului, suma fiind depistată şi ridicată de la avocat.

Astfel, procurorii i-au recunoscut în calitate de bănuiţi atât pe avocat (trafic de influenţă), cât şi pe tatăl inculpatului (corupere activă). Fiind audiat de procurori, ultimul şi-a recunoscut vina, iar avocatul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore.

În procesul documentării acţiunilor ilegale ale avocatului prin mijloace speciale de investigaţii, au fost acumulate informaţii privind implicarea acestuia în mai multe cazuri similare, aflate pe rolul instanţelor de judecată din raioanele din nordul republicii, fapte, care la fel, vor fi cercetate în cadrul cauzei penale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *