Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul și tatăl unui inculpat,…

Avocatul și tatăl unui inculpat, prinși cu mită pentru magistraţi

Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au documentat un caz de trafic de influenţă, săvârşit de către un avocat, care a pretins şi primit de la tatăl clientului său 6 mii euro pentru a-i influenţa pe magistraţii Curţii de Apel Bălţi.

Pentru această sumă, avocatul i-a promis bărbatului că îi poate influenţa pe judecătorii instanţei de apel să-i aplice o pedeapsă non-privativă de libertate a fiului, care fusese condamnat de prima instanţa la 5 ani închisoare pentru tâlhărie.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, procurorii anticorupţie şi ofiţerii SIS au reuşit să documenteze atât acţiunile coruptibile ale avocatului, cât şi ale celui care i-a oferit mita de 6 mii de euro, pretinsă şi primită de la tatăl inculpatului, suma fiind depistată şi ridicată de la avocat.

Astfel, procurorii i-au recunoscut în calitate de bănuiţi atât pe avocat (trafic de influenţă), cât şi pe tatăl inculpatului (corupere activă). Fiind audiat de procurori, ultimul şi-a recunoscut vina, iar avocatul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore.

În procesul documentării acţiunilor ilegale ale avocatului prin mijloace speciale de investigaţii, au fost acumulate informaţii privind implicarea acestuia în mai multe cazuri similare, aflate pe rolul instanţelor de judecată din raioanele din nordul republicii, fapte, care la fel, vor fi cercetate în cadrul cauzei penale.