Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Angajat al Poliției de Frontieră,…

Angajat al Poliției de Frontieră, reținut pentru trafic de influență

La 30 martie, curent, oamenii legii au reținut, în flagrant delict, un angajat al Direcției regionale Vest, în momentul estorcării sumei de 600 de euro.

La data de 16 martie curent, angajații Direcției inspecție efectiv a DPF au intrat în posesia unei informații referitor la faptul estorcării de la un cetățean al R. Moldova a unei sume de bani, de către un ofițer de urmărire penală al Direcției regionale VEST. Ultimul pretindea că ar avea influență asupra unui factor de decizie din cadrul Procuraturii r. Ungheni privind clasarea cauzei penale aflată în gestiunea ofițerului, pornită pe numele denunțătorului, pe faptul falsificării reviziei tehnice a unui automobil înmatriculat în Bulgaria.

Astfel, conform competenței, Departamentul Poliției de Frontieră a sesizat organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, fiind pornită o cauză penală pe numele angajatului instituției, în baza art. 326 alin. 2 al Codului Penal al R.Moldova „Traficul de influență”.

Prin urmare, în cadrul unor măsuri speciale de investigații, în după-amiaza zilei de astăzi, pe teritoriul gării auto din or. Ungheni, a fost reținut, în flagrant delict, ofițerul de urmărire penală, în automobilul căruia a fost depistată suma de 600 de euro.

În prezent, angajatul Poliției de Frontieră se află în custodia Procuraturii Anticorupție. În cazul demonstrării culpabilității acestuia, persoana riscă amendă de până la 4000 de unități convenționale sau închisoare de până la 6 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice.