Principală  —  IMPORTANTE   —   Adriana Bețișor, procurora care a…

Adriana Bețișor, procurora care a gestionat dosarul Filat, a depus cerere de eliberare din organele Procuraturii

Adriana Bețișor, șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție, a depus cerere de eliberare din organele Procuraturii. Cererea a fost depusă marți, 6 august 2019, pe numele procurorului general interimar, Dumitru Robu.

UPDATE: Procuratura Generală a confirmat, oficial, prin intermediul procurorei Maria Vieru faptul că Adriana Bețișor a depus cerere de demisie din organele Procuraturii. Aceasta a indicat în cerere că pleacă din Procuratură din „motive personale”.

După demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor a deținut, pentru o scurtă perioadă funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, însă și-a dat demisia la începutul lunii iulie. Ea a continuat să exercite funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Informația despre faptul că Adriana Bețișor a depus cerere de eliberare din organele procuraturii a fost confirmată pentru ZdG de către surse din cadrul Procuraturii Generale. Cererea de eliberare din funcție a fost depusă marți, 6 august 2019, pe numele procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Adriana Bețișor este procurora care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare privind frauda bancară, dar și cea care a gestionat dosarul penal în care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Adriana Beţişor a fost numită în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011.

În prealabil, la 7 iunie 2011, Beţişor, împreună cu alţi doi colegi de la Institutul Național al Justiției, Dumitru Obadă şi Octavian Iachimovschi, au participat şi câştigat concursul anunţat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru ocuparea funcţiilor vacante de procuror în cadrul PA. Cei trei candidaţi, conform legii cu privire la Procuratură, fiind absolvenţi ai INJ, au fost admişi la concurs fără susţinerea examenului de capacitate, în baza notelor din atestatul de absolvire al INJ, acolo unde Adriana Beţişor avea indicată media generală – 9,76. Beţişor a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, iar în 2009 a fost înmatriculată la INJ.

Citiți și: (doc, foto, video) Cariera, averea și dosarele Adrianei Bețișor

ZdG a scris anterior că, în decembrie 2015, părinţii procurorei Adriana Beţişor, care locuiesc în comuna Cuhneşti, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporţie de 84%, la marginea Chişinăului. „E o casă a membrilor familiei”, declara atunci, Adriana Beţişor.

Citiți și: (foto, doc) Casa de milioane a familiei Beţişor