Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Protest pe timp de…

VIDEO Protest pe timp de coronavirus în Israel: Participanții au păstrat distanța de 2m și au acuzat premierul de distrugerea democrației

https://www.timesofisrael.com/

Respectând reglementările de distanțare socială impuse de răspândirea noului tip de coronavirus, mii de protestatari s-au adunat duminică seară în emblematica piață Rabin din Tel Aviv pentru cea mai recentă demonstrație „steagul negru” împotriva unei presupuse eroziuni a democrației israeliene sub conducerea premierului Benjamin Netanyahu, notează Times of Israel.

Potrivit organizatorilor mitingului, la protest au participat peste 5 mii de persoane, care au păstrat distanța de 2 metri unul de celălalt, așa cum prevăd regulile impuse de autoritățile din Israel și care permit desfășurarea unui miting.

Din cazau noului virus, alte câteva mii de persoane au participat la versiunile virtuale ale mitingului pe Facebook și Zoom.

Adresându-se duminicii mulțimii, liderii Yesh Atid-Telem, Yair Lapid și Moshe Yaalon, l-au acuzat pe Netanyahu că a distrus democrația israeliană.

Premierul Netanyahu este acuzat cu luare de mită, fraudă și încălcarea încrederii în trei cauze. Procesul său trebuia să înceapă pe 17 martie, dar majoritatea instanțelor au fost închise odată cu izbucnirea pandemiei, astfel încât procesul a fost amânat pentru luna mai. Netanyahu neagă acuzațiile și susține că este victima unei tentative de lovitură de stat politică, implicând opoziția, mass-media și poliția.

Numele mișcării „steagului negru” a provenit de la demonstranții care au înfășurat steagurile negre pe vehiculele și casele lor pentru a simboliza ceea ce cred ei că este un pericol pentru democrația israeliană prezentată de conducerea continuată a lui Netanyahu.