Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO, FOTO/ Echipa lui Navalny…

VIDEO FOTO Echipa lui Navalny a publicat sute de fotografii cu palatul de pe malul rusesc al Mării Negre atribuit lui Vladimir Putin, care ar valora peste un miliard de dolari

Sursa foto: Colaj ZdG

Echipa criticului Kremlinului, Alexei Navalny, a publicat sute de fotografii cu palatul de pe malul rusesc al Mării Negre atribuit lui Vladimir Putin, la un an după investigația „Un castel pentru Putin”, realizată de Fundația Anticorupție a opozantului rus, care se referă inclusiv și la „femeile lui Putin”, averile și veniturile acestora.

Aliații lui Navalny au publicat 479 de fotografii cu palatul atribuit lui Putin, care ar valora peste un miliard de dolari, scrie Business Insider.

Pe 19 ianuarie 2021, Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny a publicat în mediul online investigația „Un palat pentru Putin”. Potrivit investigației, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar avea un palat pe malul Mării Negre, în preajma localității Ghelengik din ținutul Krasnodar.

„Palatul a fost proiectat greșit: nu lucra sistemul de ventilare, curgea acoperișul, umeditate foarte mare. Au decis să refacă totul. De tot. Au dat jos tot de pe pereți, demontat toată marmura, au scos din interior tot ce era prețios, la modul direct au aruncat miliarde și au început lucrările de la 0”, spunea Navalny în ancheta sa.

Cea mai scumpă vilă din lume, potrivit lui Navalny, se construiește de 15 ani și ar avea o suprafață de peste 17 mii de metri pătrați și ar fi fost evaluată la 100 de miliarde de ruble rusești sau un miliard de dolari.

Într-o declarație de anul trecut, Navalny a spus că palatul și terenul au garduri de securitate, un port, o biserică, „un punct de control de frontieră”, o cramă, un teatru, o sală de sport, o piscină, și un patinoar.

La acea vreme, Kremlinul a negat că ar deține o asemenea construcție. 

„Toate acestea sunt declarații absolut nefondate. Aceasta este o prostie pură și o compilație și nu există nimic altceva acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Navalny, cel mai marcant critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.