Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un deputat al Dumei de…

Un deputat al Dumei de la Moscova propune „demilitarizarea și denazificarea” R. Moldova și a altor cinci state

Sursa foto: Nexta

Deputatul comunist al Dumei de la Moscova, Serghei Savostianov, propune „demilitarizarea și denazificarea” Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei, Moldovei și Kazahstanului „pentru un proces mai complet de asigurare a securității Federației Ruse”. Serghei Savostianov a întocmit și un document în acest sens, transmite NEXTA pe Telegram.

„Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei și întregii Europe. Pentru un proces mai complet de asigurare a securității Federației Ruse, pe lângă Ucraina, consider că este oportună includerea, în zona de denazificare și demilitarizare, a statelor baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Moldova și Kazahstan”, se arată în documentul publicat pe 24 martie, transmite NEXTA Live

De asemenea, potrivit lui Serghei Savostianov, acum Rusia ar trebui să-și concentreze forțele „pentru a reînvia patria puternică și multinațională”, dar și „pentru a apăra vorbitorii de rusă care locuiesc în Ucraina, care au avut de suferit ultimii ani din cauza politicii anti-rusești”.

Sâmbătă, 26 martie, este a 31-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze orașele din Ucraina, mii de oameni au fost evaluați din calea războiului. Potrivit Rusiei, aceasta ar fi o „operațiune specială” scopul căreia ar fi denazificarea Ucrainei și protejarea vorbitorilor de rusă din Donbas.

La 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina