Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia: În săptămâna alegerilor, președinta…

Rusia: În săptămâna alegerilor, președinta CEC spune că a fost agresată

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Federația Rusă, Ella Pamfilova, susține că ar fi fost agresată, în noaptea de joi spre vineri, de către un necunoscut.

Pamfilova a declarat pentru tvrain.ru că un tânăr înalt, care avea mască și mănuși, a pătruns în locuința sa și ar fi tras cu un pistol cu electroșocuri de 10-15 ori, provocându-i răni ușoare.

„Poate a încercat să mă sperie cineva, poate m-a confundat sau a vrut să fure ceva, deși eu nu prea am obiecte de preț”, a menționat șefa de la CEC, adăugând că din casă nu a dispărut nimic.

De cealaltă parte, opozantul rus Alexei Navalnîi scrie, într-o postare pe contul său de Twitter, că „e foarte amuzant” cum unele surse media au dat o poveste despre cum Pamfilova a fost atacată cu un pistol cu electroșocuri, iar apoi a fost constatat faptul că acesta nu era conectat.

„Iar mâine va fi clar că nimic nu a fost”, a adăugat Navalnîi.

Totodată, activista Liubov Sobol a notat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că președinta CEC trebuie să fie judecată pentru falsificarea alegerilor, menționând că este contra acțiunilor extrajudiciare, iar persoana care ar fi atacat-o pe Pamfilova, precum și pe cei care au colectat semnături în favoarea aliatei lui Navalnîi să fie trași la răspundere.

Duminică, 8 septembrie, în Federația Rusă vor fi organizate alegeri locale și regionale. Anterior, mii de persoane au fost arestate după ce au participat la protestele provocate de refuzul de a înregistra în cursa electorală mai mulți candidați de opoziție.

Foto: kremlin.ru