Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   România și R. Moldova au…

România și R. Moldova au semnat Acordul privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și siguranța alimentelor

Sursa foto: ansa.gov.md

Acordul între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România şi Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din R. Moldova, privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin care a fost conceptualizat cadrul de cooperare bilaterală între cele două instituții a fost semnat, anunță reprezentații ANSA într-un comunicat luni, 6 ianuarie. 

“Vom aprecia împărtășirea experienței Autorității Române în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană și vom face uz de lecțiile învățate de către colegii din România în tot acest parcurs” a declarat Radu Musteața, director general ANSA în cadrul întrevederii cu delegația ANSVSA din România, în frunte cu Dr. Alexandru Nicolae Bociu, președinte – secretar de Stat.

Radu Musteața și-a „exprimat recunoștința pentru deschidere și conlucrare eficientă în asigurarea tranzitului de mărfuri, din R. Moldova prin teritoriul României, în perioada inițierii conflictului militar din Ucraina, dar și a oportunităților oferite de laboratoarele acreditate din România”.

„Pe parcursul mai multor ani, ANSA și ANSVSA au avut o colaborare eficientă în diverse domenii, inclusiv: combaterea focarelor de Influența Aviară, Pesta Porcină Africană și Rabia, contractarea laboratoarelor acreditate din România pentru efectuarea testărilor pe domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor, asigurarea de comun a „coridoarelor verzi” pentru mărfurile din Ucraina în condițiile conflictului militar din țara vecină”, se menționează în comunicat.