Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reacția Ambasadelor Canadei și Finlandei…

Reacția Ambasadelor Canadei și Finlandei în România la cazul Kovesi

Ambasadele Canadei și Finlandei la București se declară îngrijorate de faptul că Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub cotrol judiciar și spun că urmăresc cu atenție cazul.

„Sunt îngrijorat de faptul că Laura Kovesi a fost pusă sub control judiciar de către autoritățile române, i s-a interzis să părăsească țara și să vorbească mass-mediei”, a spus recent Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Moldova, Kevin Hamilton.

De asemenea, Ambasada Finlandei la București a făcut referire la punerea sub control judiciar a lui Kovesi, punctând că urmărește cazul îndeaproape și că activitatea lui Kovesi în lupta împotriva corupției este apreciată atât la nivel european, cât și la nivel internațional.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, joi, 28 martie. De asemenea, fosta şefă DNA are rol de inculpat, transmite Mediafax.ro.

Kovesi este candidata susținută de Parlamentul European pentru noua funcție de Procuror șef european, în timp ce Consiliul UE, prin ambasadorii țărilor membre, îl susține pe candidatul francez Jean François Bohnert. Primele două runde de negocieri, pentru a se ajunge la un candidat unic, nu au dat nici un rezultat. Următoarele sunt programate pe 4 și 10 aprilie. Candidatura lui Kovesi nu este sprijinită de guvernul României.