Rada de la Kiev a decis: Când va avea loc investirea lui Zelenski în funcția de președinte

Rada Supremă de la Kiev a decis că ceremonia de investitură a noului președinte al Ucrainei va avea loc luni, 20 mai, atunci când Volodimir Zelenski va prelua oficial funcția de șef al statului, notează Newsone.

Decizia Radei a fost luată după ce Zelenski le-a cerut deputaților să stabilească data de 19 mai drept ziua în care acesta să fie investit în funcția de președinte al Ucrainei.

Potrivit legislației ucrainene, inaugurarea ar trebui să aibă loc nu mai târziu de 30 de zile de la anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor prezidențiale de către Comisia Electorală Centrală. Astfel, termenul limită este 3 iunie. Pe de altă parte, Blocul lui Petro Poroșenko a propus ca ceremonia de investire a noului președinte să aibă loc pe întâi iunie.

În cadrul celui de-al doilea tur pentru alegerile prezidențiale din Ucraina, pentru Zelenski și-au dat votul 73,22% dintre votanți, în timp ce contracandidatul său, Petro Poroșenko, a acumulat 24,45% dintre voturi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *