Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa rusă a publicat numele…

Presa rusă a publicat numele celor șase victime ucise în atacul armat de la Universitatea din Perm

Foto: tass.ru

Presa rusă a publicat marți, 21 septembrie, numele celor șase victime ucise luni în atacul armat de la universitatea de stat din Perm, Rusia. Potrivit autorităților ruse, victimele au vârste cuprinse între 18 și 66 de ani.

Ministerul Securității din Perm a publicat pe canalul de Telegram o listă a victimelor ucise în împușcăturile de la Universitatea Națională de Cercetare din Perm (PGNIU).

Margarita Ghenadievna Engaus, 66 de ani;
Yaroslav Alekseevich Aramelev, 19 ani;
Ksenia Pavlovna Samchenko, 18 ani;
Ekaterina Rodomirovna Shakirova, 19 ani;
Anna Alexandrovna Aigeldina, 26 de ani;
Alexandra Yurievna Mokhova, 20 de ani.

Potrivit Comitetului de investigație, luni, un student, aflat pe teritoriul uneia dintre clădirile Universității Naționale de Cercetare din Perm, a deschis focul. Ulterior, atacatorul a fost reținut, iar identitatea acestuia a fost stabilită. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal în temeiul articolului privind uciderea a două sau mai multe persoane.

Citiți și: VIDEO/ Atacul armat de la universitatea din Rusia. Au fost identificate patru din cele șase persoane decedate: un medic, printre victime

Autoritățile din Rusia susțin că Timur Bekmansurov, un tânăr de 18 ani, este autorul atacului armat de la universitatea de stat din Perm, Rusia, în urma căruia cel puțin opt persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite. Detalii aici.

Înainte de atac, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste, conform surselor media citate.

Pe pagina sa de Twitter, el a postat o explicație pentru gestul său și a spus că își dorea de mult timp să comită un atac și că a strâns bani pentru o armă încă din clasa a X-a.

Mesajul atacatorului pe o rețea de socializare: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat. Pentru mine nu conta ce foloseam pentru atac. Putea fi o armă, o mașină sau o bombă”.

Citiți și: VIDEO/ Poliția a identificat autorul atacului de la universitatea din Rusia în urma căruia opt persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite. Mesajul postat de atacator pe internet