Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Pfizer solicită autorizație de utilizare…

Pfizer solicită autorizație de utilizare de urgență pentru un medicament antiviral oral conceput pentru a combate SARS-CoV-2: acționează ca un inhibitor de protează

Pfizer Inc. a anunțat marți, 16 noiembrie, că solicită autorizație de utilizare de urgență a medicamentului antiviral oral, Paxlovid (PF-07321332; ritonavir), pentru tratamentul COVID-19. Trimiterea continuă a datelor non-clinice pentru Paxlovid a fost inițiată de Food and Drug Administration (FDA) din SUA în octombrie curent.

Dacă este autorizat, Paxlovid ar fi primul antiviral oral de acest gen, un inhibitor de protează conceput special pentru a combate SARS-CoV-2, care ar putea fi prescris ca tratament la domiciliu pacienților la primul semn de infecție.

„Cu peste cinci milioane de decese și nenumărate vieți afectate de această boală devastatoare la nivel global, există o nevoie urgentă de opțiuni de tratament care să salveze vieți. Eficacitatea copleșitoare obținută în studiul nostru clinic recent al Paxlovid și potențialul său de a ajuta la salvarea de vieți și la menținerea persoanelor în afara spitalului, subliniază rolul critic pe care l-ar putea juca terapiile antivirale orale în lupta împotriva COVID-19”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer. 

 În plus, Pfizer a semnat un acord de licență voluntar cu Medicines Patent Pool (MPP) pentru a ajuta la extinderea accesului, în așteptarea autorizării sau aprobării de reglementare, în 95 de țări cu venituri mici și medii, care reprezintă aproximativ 53% din populația lumii.