Partidul lui Băsescu cere demisia din Parlamentul European a unuia dintre cei mai vocali contestatari ai guvernării de la Chișinău

Siegfried Mureșan este somat de Partidul Mișcarea Populară (PMP) din România, pe listele căruia a ajuns deputat în Parlamentul European să-și dea demisia. Solicitarea vine după ce, formațiunea condusă de fostul președinte român, Traian Băsescu, a fost informată că Mureșan și-ar fi încheiat negocierile și ar fi optat pentru aderarea la Partidul Național Liberal.

„Suntem informați că tânărul europarlamentar Siegfried Mureșan și-a încheiat negocierile și a optat pentru Partidul Național Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.  Având în vedere principiile morale înalte afișate până acum în spațiul public și în relațiile din interiorul PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan, îi cerem ferm să demisioneze și din Parlamentul European, pentru ca partidul să își poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014. Facem această solicitare pentru ca PMP să își poată menține reprezentarea în Parlamentul European. Avem speranța că Siegfried Muresan nu se va compromite, continuâd să ocupe un loc care a fost câștigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-și eticheta de traseist”, anunță Departamentul de comunicare al PMP, într-un comunicat de presă. 

Siegfried Mureșan a ajuns în Parlamentul European din partea PMP în urma alegerilor din 2014. Plecarea acestuia va lăsa partidul fondat de fostul președinte român, Traian Băsescu, fără reprezentare în forul legislativ european. Europarlamentarul nu a comentat, deocamdată, solicitarea PMP.

Mureșan a avut în ultimii ani discursuri tranșante împotriva politicilor guvernării de la Chișinău, fiind și vocea care a susținut fără echivoc integrarea europeană a R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *