Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Pakistan: Peste 50 de oameni…

Pakistan: Peste 50 de oameni au murit și alții 50 au fost răniți în urma unui atentat

Sursă foto: CNN

Cel puțin 52 de persoane au fost ucise și alte 50 au fost rănite în urma unei explozii la o procesiune religioasă în regiunea Mastung din sud-vestul Pakistanului vineri, 29 septembrie. Credincioșii sărbătoreau ziua de naștere a profetului Mahomed, potrivit poliției și oficialilor local, relatează CNN.

Câteva ore mai târziu, o explozie separată a avut loc în timpul rugăciunilor de vineri la o moschee din apropierea orașului Peshaway, ucigând cel puțin patru persoane și rănind altele 11. Explozia a provocat prăbușirea acoperișului moscheii, iar mulți oameni au rămas înăuntru.

Prima explozie, în Mastung, a avut loc în jurul prânzului, ora locală.

Comisarul adjunct Atta Ul Munim a confirmat pentru CNN că explozia a fost un atac sinucigaș și a spus că un ofițer de poliție superior a fost ținta exploziei, ulterior ucis.

Răniții critic au fost transferați la spitale din capitala regională Quetta, în timp ce alții au fost tratați la spitalul local din Mastung, a precizat adjunctul comisarului.

Ministrul informației din provincie, Jan Achakzai, a declarat pentru CNN că trupurile neînsuflețite ale victimelor au fost, de asemenea, mutate într-un spital. El a avertizat că se așteaptă să crească numărul victimelor.

A doua explozie, a avut loc doar câteva ore mai târziu. Poliția locală a spus că doi bărbați pe biciclete au început să tragă în ofițerii locali, aflați în afara moscheii Hangu, înainte de a viza clădirea cu explozibili.

Ofițerul de poliție locală Saaleh Muhammad a declarat pentru CNN că sunetul împușcăturii și a primei explozii au făcut ca majoritatea credincioșilor din interiorul moscheii să fugă, dar unii erau încă înăuntru când al doilea exploziv a detonat, care a determinat prăbușirea acoperișului moscheii și a prins un număr necunoscut de oameni.

Niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea pentru niciuna dintre explozii, care au avut loc într-o perioadă premergătoare alegerilor naţionale, programate în ianuarie anul viitor.