Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Operațiuniea militară specială a Rusiei…

„Operațiuniea militară specială a Rusiei în Ucraina nu are ca scop distrugerea statalității, înlăturarea actualului președinte și nu vizează populația civilă” – Ministerul rus de Externe

Operațiunea militară specială a Forțelor Armate ale Federației Ruse în Ucraina nu are ca scop distrugerea statalității Ucrainei, înlăturarea actualului președinte și nu vizează populația civilă. Declarațiile au fost făcute joi, 17 martie, de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie Tass.

„Voi sublinia încă o dată ceea ce nu vor să vadă nici mass-media occidentală, nici măcar establishmentul occidental: această operațiune militară specială nu este îndreptată împotriva populației civile, nu urmăreşte scopul de a ocupa teritoriul ţării, de a-i ruina statalitatea sau de a-l îndepărta pe actualul preşedinte. Continuăm să spunem asta la nesfârşit”, a declarat Maria Zaharova.

În context, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a acuzat mass-media occidentală că „reflectează distorsionat evenimentele actuale”.

„Mass-media occidentală creează o imagine absolut distorsionată asupra evenimentelor actuale. Îşi dezinformează propria populaţie. Sunt un instrument de propagandă în mâinile politicienilor lor”, a argumentat Zaharova.

Joi, 17 martie, este a 22-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că au fost deschise alte nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele afectate de război. Deocamdată, Rusia și Ucraina nu au reluat negocierile privind încetarea acțiunilor militare.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina