Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul britanic al Apărării susține…

Ministerul britanic al Apărării susține că Ucraina continuă să efectueze contraatacuri cu succes, dar limitate, la nord-est de Kiev

Ministerul britanic al Apărării anunță vineri, 1 aprilie, în cel mai recent raport cu privire la situația din Ucraina că forțele ucrainene continuă să efectueze contraatacuri cu succes, dar limitate, la nord-est de Kiev.

Ministerul Apărării din Marea Britanie – despre situația din zona de război la 1 aprilie:

  • Forțele ucrainene au reluat satele Sloboda și Lukashivka la sud de Cernihiv și situate de-a lungul uneia dintre principalele rute de aprovizionare dintre oraș și Kiev
  • De asemenea, Ucraina a continuat să efectueze contraatacuri de succes, dar limitate, la estul și nord-estul Kievului.
  • Atât Cernihiv, cât și Kiev au fost supuse unor lovituri aeriene și rachete continue, în ciuda pretențiilor Rusiei de reducere a activității în aceste zone.

În cea de-a 37-a zi de război, autoritățile ucrainene anunță că trupele ruse se retrag de lângă Kiev. Liderii UE și cei ai Chinei se vor întâlni pentru un prim summit. Președintele rus Vladimir Putin cere plata gazului în ruble.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina