Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medvedev: „Războiul va continua până…

Medvedev: „Războiul va continua până când Ucraina va deveni un „vecin normal” „Denazificarea” Ucrainei și „operațiunea specială” ar trebui să continue așa cum au fost programate de președintele Putin” – VIDEO

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că războiul împotriva Ucrainei decurge „conform planului lui Putin” și va continua până în momentul în care Ucraina va deveni „un vecin normal”.

Declarațiile au fost făcute de Medvedev joi seara, 24 martie, într-un interviu pentru agenția rusă RIA Novosti.

Medvedev a refuzat să evalueze în vreun fel cursul ostilităților și doar a citat pur și simplu fraze din discursul președintelui rus Vladimir Putin atunci când a justificat un atac la scară largă asupra Ucrainei.

Potrivit lui Medvedev, „operaţiunea specială” din Ucraina va dura până la atingerea „obiectivelor” stabilite de Putin.

„Aceste obiective se referă la viitorul Ucrainei, la statutul Ucrainei ca stat neutru. Un stat care nu este militarizat. Un stat care este vecinul nostru normal. (Un stat care – n.red.) ar trebui să fie vecinul nostru, un „vecin normal” și „denazificarea” Ucrainei, „operațiunea specială” ar trebui să continue în consecință, așa cum a fost programată de președintele țării”, a spus Medvedev.

De la începutul invaziei ruse, forțele de ocupație rusă nu au reușit să cucerească Kievul. În acest sens, armata rusă s-a concentrat pe bombardarea așezărilor, terorizând populația locală, scrie presa ucraineană.

Presa din Ucraina relatează să după o lună de război, trupele ruse au mari probleme în logistică, aprovizionarea cu alimente și combustibil.

Autoritățile ucrainene afirmă că în această perioadă Rusia a suferit pierderi mari de forță de muncă, ceea ce l-a determinat pe Putin să caute ajutor din partea țărilor CSTO și din Siria, pentru a reface ofensiva.

Putin susține că „operațiunea militară specială” din Ucraina se desfășoară conform planurilor sale: „Operațiunea se desfășoară cu succes”