De ce intră tancurile ruse în Ucraina?

Deși Vladimir Putin a anunțat că la Minsk s-a ajus la acordul de încetare a ostilităţilor în Ucraina, începând de duminică, 15 februarie, totuși, 50 de tancuri ruseşti, precum şi vehicule blindate şi lansatoare de rachete au pătruns în Ucraina în cursul zilei, au anunțat oficialii militari ucraineni, relatează BBC News Online.

Corespondentul BBC în regiunea separatistă Doneţk a relatat de asemenea că a auzit explozii în zonă după încheierea armistiţiului de la Minsk.

De altfel, în timp ce la Minsk se purtau negocieri, în estul Ucrainei violenţele nu au scăzut în intensitate: cel puţin 12 persoane – zece civili şi doi soldaţi ucraineni – au murit în ultimele 24 de ore în lupte şi în urma bombardamentelor, în timp ce 21 de militari din trupele guvernamentale au fost răniţi.

Amintim că după negocierile de la Minsk cu liderii Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei, a fost convenit un acord de încetare a focului ce urmează să intre în vigoare la 15 februarie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *