Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cifrele COVID-19 în România: 1…

Cifrele COVID-19 în România: 1 452 cazuri. Când ar putea începe testarea în masă a bucureștenilor

FOTO: Inquam Photos / George Călin

La o lună și două zile de la confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, 30 de persoane infectate au decedat, iar 139 de pacienți s-au videcat în România. Între timp, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 1 452.

Astăzi, pentru digi24.ro, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat că cel mai probabil la jumătatea săptămânii viitoare va începe testarea în masă a bucureştenilor.

Ar urma să fie folosite teste rapide, dar care sunt omologate și care vor fi achiziţionate „din surse validate de către Institutul Matei Balş”. Vor fi testate peste 10.000 de persoane, inclusiv persoane care locuiesc în București, dar care nu au aici domiciliul stabil. Eșantionul va fi ales pe baza unor studii realizate împreună cu Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit experților de peste Prut, luni România ar putea trece în scenariul 4 elaborat de autorități în cazul epidemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că vor fi peste 2000 de persoane confirmate.

Autoritățile române declaraseră anterior că într-un eventual scenariu 4, spitalele vor fi reorganizate, urmând ca unele unități să fie dedicate tratării pacienților cu Covid-19. Nu toate cazurile vor putea să fie tratate în spital, cazurile mai ușoare se vor trata la domiciliu.