Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Centrală Nucleară de la Cernobîl…

Centrală Nucleară de la Cernobîl a fost complet dezactivată după bombardamentele lansate de soldații ruși. Ukrenergo: „Reluarea alimentării cu energie electrică este imposibilă”

Centrală Nucleară de la Cernobîl a fost complet dezactivată după bombardamentele lansate de soldații ruși. Despre asta anunță Compania Națională de Energie Ukrenergo, administrată de Ministerul Energiei al Ucrainei.

Într-o notă informativă emisă de compania Ukrenergo se menținează că centrala a fost dezactivată complet „ca urmare a acțiunilor ostile ale invadatorilor ruși”.

„Luptele continuă, astfel că lucrările de reparații sunt imposibile, la fel ca și reluarea alimentării cu energie electrică. Ukrenergo monitorizează situația și va informa despre toate schimbările”, se arată în mesaj.

În primele zile a invaziei ruse în Ucraina, soldații ruși au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl.

Militarii și personalul auxiliar rus care au ocupat zona centralei nucleare de la Cernobîl, aflată pe ruta trupelor de ocupație ce vin din Belarus, se confruntă cu expunerea la radiații severe din cauza faptului că nu respectă procedurile necesare, a transmis autoritatea științifică din Ucraina, citată de UNIAN.