Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Militarii ruși care au ocupat…

Militarii ruși care au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl se confruntă cu radiații severe

Militarii și personalul auxiliar rus care au ocupat zona centralei nucleare de la Cernobîl, aflată pe ruta trupelor de ocupație ce vin din Belarus, se confruntă cu expunerea la radiații severe din cauza faptului că nu respectă proceduri, transmite autoritatea științifică din Ucraina, citată de UNIAN și preluată de g4media.ro.

Centrul Științific și Tehnic pentru Siguranța Nucleară din Ucraina a anunțat, de asemenea, că centrala este bine protejată și nu există nici un pericol pentru populația aflată în afara zonei de excludere.

„Absurdul situației este că invadatorii nu par să-și dea seama că ei înșiși sunt grupul critic care este cel mai iradiat. După ce au ridicat un strat de sol contaminat și praf cu echipamente grele, trecând prin zone interzise pentru mișcare, au dus la o deteriorare a situației radiațiilor în zona de excludere”, spun experții citați de UNIAN.

Armata rusă nu cunoaște măsurile de siguranță atunci când lucrează într-o zonă contaminată radioactiv, ceea ce înseamnă că soldații experimentează radiații puternice, care le vor afecta sănătatea în viitor.

„Ignoranța și neînțelegerea pericolelor, nerespectarea regulilor, acordurilor și convențiilor duc adesea la sinucidere lentă”, au concluzionat oamenii de știință