Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Polonia anunță că…

Autoritățile din Polonia anunță că au reținut încă un membru al unei rețele de spioni ruși

Sursa foto: Profimedia Images

Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spioni ruși, ridicând la 15 numărul total de persoane reținute în cadrul unei anchete, a declarat luni, 10 iulie, ministrul de Interne. Autoritățile din Polonia spun că țara lor a devenit o țintă majoră a spionilor ruși și acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze, notează Reuters.

„Agenția de Securitate Internă a reținut un alt membru al rețelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete rusești. Suspectul supraveghea instalațiile militare și porturile maritime. El a fost plătit sistematic de ruși”, a declarat ministerul de Interne al Poloniei, Mariusz Kaminski.

Procurorii polonezi au precizat că individul arestat este un cetățean ucrainean care se afla în Polonia din 2019 și că ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

În iunie, autoritățile din Polonia au reținut un jucător rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj. Rusia a declarat atunci că a cerut explicații din partea Poloniei cu privire la arestarea unor cetățeni ruși.

În martie, Polonia a declarat că a destructurat o rețea de spionaj rusă și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

Bărbatul va fi ținut în arest preventiv, au precizat procurorii polonezi.

Ei au mai declarat că nu pot fi excluse alte arestări în cadrul anchetei.