Atacuri cu bombă la trei biserici din Indonezia

Cel puţin 10 oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi în urma unor atacuri cu bombă la trei biserici din Indonezia, au anunţat, duminică, autorităţile locale, relatează Mediafax.

Frans Barung Mangera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene, a afirmat că aproximativ 40 de persoane au fost transportate la spital, printre care şi doi poliţişti, în urma atacurilor comise în trei biserici din Surabaya, un oraş port de pe coasta de est a Insulei Java. „Atacurile au avut loc în trei locaţii. Credem că este vorba de atacuri sinucigaşe. Am identificat deja mai multe victime”, a declarat Mangera. Totodată, poliția încă nu a reușit să identifice atacatorii, scrie CNN.

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanţă în biserica Diponegoro, iar două persoane şi-au pierdut viaţa. Alţi trei oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacurile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Eminovici

    shouri de distras atentia…coloniztorii fac aceste atacuri…mama coruptiei sunt tarile colonizatoare..care vin la saraci si cu bani ii cumpara mintile…teroristii sunt facatura slujbelor secrete …lumea este o iluzie si nu merita sa traiesti pe acest pamint unde niste rysuri denumite copii lui dumnezeu trag de ate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *