Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aproximativ 300 de oameni au…

Aproximativ 300 de oameni au murit în urma atacului cu bombe lansat de armata rusă asupra Teatrului Dramatic Mariupol – Consiliul Local al regiunii

La nouă zile de la atacul cu bombe lansat asupra Teatrului Dramatic din Mariupol autoritățile ucrainene locale, care au declarat inițial că nu au fost înregistrate decese, anunță vineri, 25 martie, că aproximativ 300 de oameni au murit în urma bombardamentelor.

Consiliul orășenesc Mariupol raportează vineri că după mai multe căutări și acțiuni întreprinse de autoritățile locale în zona Teatrului distrus de bombardamente au fost descoperite corpurile neînsuflețite a zeci de oameni. Autoritățile ucrainene nu raportează o cifră exactă, menționând că numărul persoanelor decedate ar putea să crească odată cu avansarea căutărilor.

„Din păcate, începem această zi cu vești proaste. Potrivit informațiilor raportate până acum aproximativ 300 de oameni au fost uciși în Teatrul Dramatic Mariupol în urma unui bombardament al unui avion rusesc. Cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii la momentul acestui act terorist spun altceva…”, se spune în nota publicată de Consiliul orășenesc Mariupol.

Consiliul local a amintit că armata rusă nu a oprit atacul cu bombe nici când au văzut „imensa inscripție „COPII” din fața clădirii teatrului”.

Pe 16 martie curent, trupele ruse au bombardat clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau aproximativ 1200 de persoane. Intrarea în adăpostul anti-bombă a fost blocată de molozuri, iar din cauza bombardamentelor intense, atunci, nu au existat informații despre victime.

Teatrul din Mariupol, bombardat de trupele ruse. În clădire se adăposteau peste 1000 de persoane

Orașul Mariupol este asediat de forțele rusești, iar aproximativ 300.000 de persoane au rămas blocate, fără apă, mâncare, curent electric sau gaz. Alimentele și proviziile medicale sunt limitate, iar Rusia nu a permis livrarea de ajutoare umanitare către oraș.

De la începutul războiului în Ucraina, armata rusă a bombardat orașul Mariupol în mod constant, iar cartiere întregi au fost transformate în ruine. Săptămâna trecută, un atac asupra unui spital s-a soldat cu cinci morți.