Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   120 de copii dintr-o tabără…

120 de copii dintr-o tabără militară a grupării teroriste Stat Islamic, învățați să decapiteze

Copiii dintr-o tabără organizată de gruparea teroristă Stat Islamic au fost învăţaţi să decapiteze, exersând pe păpuşi şi folosindu-se de săbii, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Copiilor dintr-o tabără organizată de gruparea Stat Islamic le-au fost arătate înregistrări video cu decapitări, iar „antrenorii” le spuneau că într-o zi ei însişi le vor efectua şi că mai întâi, trebuie să exerseze tehnica. Celor peste 120 de băieţi li s-a dat o păpuşă şi o sabie şi li s-a spus să îi taie capul.

Un băiat de 14 ani, răpit din rândul minorităţii religioase Yazidi din Irak, a spus că nu poate tăia corect capul. „M-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc. Mi-au spus că acesta este capul necredincioşilor”, a spus băiatul, care a reușit să evdeze din tabăra SI, unde a stat cinci luni. Potrivit băiatului, ei erau antrenați câte 8-10 ore pe zi.

Când gruparea Stat Islamic a invadat oraşele locuite de comunităţi yazide din nordul Irakului anul trecut, au masacrat oameni mai în vârstă şi au înrobit multe femei şi fete. Zeci de băieţi au avut o soartă diferită: SI a încercat să îi reeduce. I-au forţat să se convertească la Islam şi au încercat să îi transforme în luptători ai jihadului.

Aceasta face parte dintr-un efort concentrat al extremiştilor să reconstruiască o nouă generaţie de militanţi, conform interviurilor luate de Associated Press rezidenţilor care au fugit sau care sunt încă sub ocupaţia SI în Siria sau Irak. Grupul recrutează adolescenţi sau copii folosindu-se de cadouri, ameninţări şi spălarea creierului. O înregistrare video a grupării SI publicată săptămâna trecută prezenta un băiat care decapita un soldat sirian sub supavegerea unui militant adult. Luna trecută, o altă înregistare arăta cum 25 de copii împuşcau 25 de soldaţi sirieni în cap.

În şcoli şi în moschei, militanţii le impun copiilor doctrina extremistă, deseori întorcându-i împotriva părinţilor lor. Îndoctrinarea vizează în principal copiii musulmani sunniţi.

Sursa: Mediafax