Transgaz România a câștigat concursul de privatizare a Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Compania Transgaz a câştigat concursul de privatizare a întreprinderii de stat din R. Moldova, Vestmoldtransgaz. Anunţul a fost făcut de premierul moldovean Pavel Filip în cadrul întrevederii cu premierul României, Viorica Dăncilă.

Premierul Pavel Filip a declarat că „prin intermediul acestui exercițiu, Transgaz România și statul român și-au reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru.

„Această investiție ne va permite să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat. Va avea de câștigat nu doar investitorul, nu doar statul român sau Republica Moldova, dar, în final, vor avea de câștigat consumatorii de gaze naturale, cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip. 

Societatea Națională  de Transport Gaze Naturale Transgaz a anunțat într-un comunicat de presă plasat pe Bursa de Valori București, că pe 27 februarie 2018, Agenția Proprietății Publice din subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii din R. Moldova a anunțat că Eurotransgaz SRL, filiala Transgaz din Chișinău, a câștigat concursul investițional de privatizare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz ca și complex patrimonial unic.

„În următorii doi ani, Eurotransgaz SRL va derula un proces investițional în R. Moldova care va include construirea unui gazoduct între Ungheni și Chișinău, precum și instalațiile necesare operării acestei conducte în condiții de eficiență, siguranța și competitivitate, oferind totodată rute și surse alternative de aprovizionare pentru piața din regiune”, se arată în comunicatul Transgaz.

Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a depus, la finalul lunii decembrie 2017, cererea de participare la privatizarea a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, operatorul sistemului de transport de gaze naturale din R. Moldova.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul R. Moldova, la un preţ de 180 milioane lei moldovenești (circa 9 milioane euro), o condiție a contractului fiind investirea a 93 de milioane de euro în următorii doi ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *