Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Reacţia Fondului Monetar Internaţional după…

Reacţia Fondului Monetar Internaţional după demiterea Guvernului Sandu

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a exprimat aprecierea faţă de hotărârea cu care Guvernul Sandu „a promovat reformele sprijinite de FMI”. Totodată aceştia au mai spus că „sunt gata” să susţină R. Moldova în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern.

„Experții FMI monitorizează îndeaproape situația pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susținut de FMI și asupra perspectivelor finanțării externe.
Dorim să exprimăm aprecierea față de hotărârea Guvernul condus de doamna Sandu promovând reformele sprijinite de Fondul Monetar Internațional.
Suntem gata să susținem Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern”, a declarat Ruben Atoyan, şeful misiunii FMI în R. Moldova
 

Ieri, 12 noiembrie, după ce Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis cu voturile PSRM – PD, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a susținut o conferință de presă unde a invitat toate fracțiunile parlamentare, astăzi, 13 noiembrie, de la ora 10:00, la consultări privind indentificarea și desemnarea unui nou candidat la funcția de premier.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați.

Pentru au votat 34 de deputați din PSRM și cei 29 de deputați din PDM. Deputații din Partidul Politic Șor s-au abținut de la vot.

Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, după ce miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.