Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   „Moldovagaz” anunță că unii angajați…

„Moldovagaz” anunță că unii angajați ai întreprinderilor de distribuție a gazelor au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturi, care nu au fost consumați în realitate

Imagine-simbol

SA „Moldovagaz” anunță că a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent.

„Direcția securitate corporativă a SA „Moldovagaz” a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie”.

Reprezentanții SA „Moldovagaz” menționează că în cadrul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturi, care nu au fost consumați în realitate.

„Ca urmare, acest fapt ar putea duce la discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară. Actualmente se recalculează consumul de gaze naturale în luna octombrie pentru a factura volumele reale. Ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător”.

Tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie curent constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.