Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Lista persoanelor așteptate săptămâna viitoare…

Lista persoanelor așteptate săptămâna viitoare la audierile privind „Air Moldova” și „Gările și Stațiile Auto”

Miercuri, 11 septembrie, Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) va audia mai mulți foști demnitari, a anunțat Igor Munteanu printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform președintelui comisiei, în cazul anchetei privind privatizarea Î.S. „Air Moldova” audierile vor începe la ora 11:00, fiind așteptați: ex-premierii Chiril Gaburici și Pavel Filip, precum și Nicolae Eșanu, fost secretar de stat al Ministerului Justiției, Dzinters Pomers, director al Civil Aviation Group, și Oana Petrescu, director al Blue Air și Pavel Filip.

De asemenea, de la ora 14:00, vor avea loc audieri privind Î.S. „Gările și Stații Auto”.

În acest caz, au fost invitați: foștii secretari de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) Vitalie Iurcu și Serghei Bucătaru, precum și Andrei Ciornâi, șef al Secției juridice de la MEI, dar și Octavian Calmîc, fost ministru al Economiei și Infrastructurii, și Veronica Melihov, consultant principal la Direcția transport. De la Agenția Proprietății Publice (APP) sunt așteptați fostul director general Vladimir Baldovici și Maria Șendilă. La fel, comisia i-a invitat pe Sergiu Popovici, administrator al Î.S. „Gările și Stațiile Auto”, Veaceslav Apostol, fost administrator al întreprinderii, Ex-Admin, Î.S. Gări și Stații Auto, Vladimir Tonu, fondatorul și administratorul companiei de construcții „Exfactor-Grup” și ex-premierul Pavel Filip.

„Ca și pe data de 3 septembrie, Comisia de anchetă consideră că audierile pot fi desfășurate în regim deschis și transparent”, a notat Munteanu.

La audierile din 3 septembrie, Pavel Filip și Chiril Gaburici nu s-au prezentat. Octavian Calmîc a declarat că în momentul în care a preluat conducerea ministerului compania Air Moldova avea deja probleme financiare serioase. Situația financiară precară a companiei a fost invocată și de Vladimir Baldovici.